_چيننزديك به ۵۰۰ ميليون نفر در شهرهاي چين قرنطينه شدند.ساخت دو بيمارستان موقت در عرض تنها ۱۰ روزعلاوه بر اين، ووهان مراكز ورزشي، سالن هاي نمايشگاهي و ديگر مكان هاي محلي را به بيمارستان هاي موقت تبديل كرد .در بعضي استان هاي چين هم به شهروندان اعلام شد هر كسي كه داوطلبانه اطلاع دهد از ووهان به آنجا برگشته، ۱۴۰ دلار دريافت خواهد كرد.در يكي ديگر از استان هاي چين اعلام شد هر كسي كه به عمد ويروس را پخش كند، مجازات اعدام در انتظارش خواهد بود.
_كره جنوبي رئيس جمهور اين كشور، اعلام «وضعيت جنگي» كرد.كره جنوبي به جاي قرنطينه كردن شهرها، اقدام به گرفتن آزمايش از هزاران نفر از شهروندان خود به شيوه ي تصادفي در مكان هاي مختلف، از بيمارستان ها گرفته تا فروشگاه هاي ماشينرو كرد.
مقامات كره جنوبي از ۲۶ فوريه شروع به تست گيري از مردم در داخل خودروهايشان كردند.از رانندگان به صورت تصادفي خواسته مي شود كنار بزنند تا از بزاق آن ها نمونه گيري و دماي بدن شان اندازه گيري شود. نتيجه ي آزمايش از طريق پيام كوتاه به آن ها ارسال مي شود.در اين ميان، مقامات كره جنوبي اقدام به ضدعفوني كردن ساختمان هاي عمومي، خيابان ها و همينطور وسايل نقليه ي عمومي كرده اند.
_ژاپن ورود تمامي افرادي كه از استان هاي هوبئي و چجيانگ ِ چين آمده باشند را به خاك اين كشور ممنوع كرد.
علاوه بر اين، شينزو آبه، نخست وزير ژاپن، با اعلام تعطيلي تمامي مدارس تا اوايل ماه آوريل (اواسط فروردين ۹۹) در روز ۲۷ فوريه (۸ اسفند ۹۸) مردم ژاپن را در شوك فرو برد. همچنين رستوران ها و فروشگاه هاچهره اي متروكه به خود گرفتند.
_ايران مقامات ايران در روز ۲۳ فوريه (۴ اسفند ۹۸) اقدام به تعطيلي مدارس و مراكز فرهنگي كردند. اين كشور كار ضدعفوني كردن اتوبوس ها و قطارهاي مترو را هم آغاز كرد.دادستاني كل ايران در روز اول مارس (۱۱ اسفند ۹۸) اعلام كرد احتكار اقلام ضروري يا انجام هر اقدامي كه مخل تأمين لوازم بهداشتي شود ممكن است مجازات اعدام داشته باشد.
در روز ۴ مارس (۱۴ اسفند ۹۸) نمازهاي جمعه براي دومين هفته ي متوالي لغو شدند.
نمكي، وزير بهداشت ايران هم روز چهارم مارس (۱۴ اسفند ۹۸) از راه اندازي كمپين غربالگري سرتاسري در كشور خبر داد.
وزراي دولت اقدام به لغو تمامي اجتماعات عمومي از جمله جلسات دولت كردند. به ۵۴ هزار زنداني در روز سوم مارس (۱۳ اسفند ۹۸) آزادي موقت دادند.
_ايتاليا دولت ايتاليا ۱۱ شهر در منطقه ي لمباردي را قرنطينه كرد.شهرها تحت كنترل نيروهاي پليس هستند و هر كسي كه در حين تلاش براي ورود يا خروج از مناطق شيوع بيماري دستگير شود، جريمه خواهد شد.مكان هاي توريستي ايتاليا از جمله كليساي كاتدرال مشهور ميلان تعطيل شده اند. مدرسه ها و دانشگاه ها هم به مدت ۱۰ روز بسته خواهند بود.
_ فرانسه موزه ها موقتاً تعطيل شده اند. امانوئل مكرون، نخست وزير فرانسه اعلام كرد دولتش كار كنترل موجودي ماسك هاي صورت را در دست مي گيرد تا از رسيدن آن ها به دست بيماران مطمئن شود.به دنبال افزايش قيمتي كه بر اثر هجوم مردم براي خريد مايع ضدعفوني كننده به وجود آمده بود، دولت فرانسه در روز ۴ مارس (۱۴ اسفند ۹۸) اقدام به تنظيم قيمت اين كالاي بهداشتي كرد.
_ آمريكا شهر نيويورك در روز ۴ مارس (۱۴ اسفند ۹۸) اعلام كرد كه دست به پاكسازي عمقي هر روزه ي مترو و وسايل نقليه ي عمومي خواهد زد.
واشنگتن اعلام وضعيت اضطراري كرده.
ايالت كاليفرنيا هم وضعيت اضطراري اعلام كرد.
در اقدامي عمدتاً پيشگيرانه، چندين مدرسه در ايالت هاي واشنگتن، اورگن، رود آيلند و نيويورك تعطيل شدند.در روز ۴ مارس (۱۴ اسفند) مجلس سناي آمريكا اختصاص يك بودجه ي ۸/۳ ميليارد دلاري به منظور مقابله با گسترش ويروس كرونا و توليد واكسن آن را به تصويب رساند.
_در استراليا هجوم مردم براي خريد به دليل ترس از ويروس كرونا منجر به آن شد كه سوپرماركت هاي بزرگ اين كشور محدوديت هاي سختگيرانه اي در مورد خريد دستمال توالت و مايع ضدعفوني كننده ي دست اعمال كنند.وول ورتس، بزرگ ترين سوپرماركت زنجيره اي استراليا، به هر خريدار اجازه مي دهد حداكثر ۴ بسته دستمال توالت و ۲ مايع ضدعفوني كننده ي دست خريداري كنند.
_كشورهاي تايوان، هنگ كنگ و سنگاپور به خاطر تلاشي كه براي مهار اين ويروس داشته اند مورد تحسين و تمجيد قرار گرفته اند.
يكي از مقامات ارشد سازمان جهاني بهداشت در فوريه ي ۲۰۱۹ اعلام كرد: «سنگاپور از هيچ اقدامي فروگذار نكرده و تك تك مواردي كه بيماري اي شبيه به آنفولانزا و ذات الريه دارند را آزمايش مي كند. كشورهاي ديگر هم بايد همين كار را انجام دهند.»
اگر روزي در اين مملكت پاي حساب و كتاب به ميان آمد، ما و به ويژه نسل من از خيلي ها طلبكاريم
طلبكاريم از همه كساني كه با تزريق هيجان و دستكاري احساسات و كلي گويي هاي بي مصداق ، قدرت تامل و تفكر را از ما گرفتند.
نه تامل و تفكر به كائنات، فلسفه و حكمت. بلكه قدرت انديشيدن در باره مصيبتي كه دست كم در حوزه اقتصاد و صنعت، به دست خود، به روزخود آورديم. فاجعه اي كه قابل پيشگيري بود و دخلي به جنبش و انقلاب سياسي و فرهنگي ما نداشت.
ما طلبكاريم از همه كساني كه در باره غرب، صنعت و مدرنيته معرفتي معيوب را به ما غالب كردند و هر آنچه مي توانست به بهروزي نسبي اين مردم و اين آب و خاك كمك كند را با چپ انديشي هاي كودكانه، مونتاژكاري و توسعه وابسته و خدمت به امپرياليسم جهاني لقب دادند و ستايش گر فقر و سيه روزي شدند و سرانجام براي كسب تابعيت و اقامت براي فرزندان خود در همان كشور امپرياليسم جهاني، روزها پشت درِ سفارتخانه هاي غربي صف كشيدند!
ما «يك زندگي » طلب داريم از همه روشنفكران ايراني دهه 40 و 50 شمسي كه در غرب تحصيل كردند و باليدند و عواقب رفاهي و بهداشتي پيشرفت هاي صنعتي و تكنولوژيك آن ديار را به چشم خود ديدند، اما ديگران را از آن ترساندند و جامعه فقير و دچار سوء تغذيه ايران كه سمبل صنعتش «پيكان» خيامي و آرزوي كشاورزش تراكتور روماني بود را به «غربزدگي»، «مصرف گرايي» و «سلطه ماشينيزم » متهم كردند!و با روخواني نوشته هاي فانون و فرانك و سمير امين و رژي دبره، معدود سرمايه گذاران صنعتي كشورشان را «بورژوازي پليد»، «موش سكه پرست» و «گرگ خوانخوار» ناميدند!
دست همه پيكارگران با استبداد و خودكامگي را مي بوسيم اما طلب كاريم از همه آنهايي كه در نخستين سال پيروزي انقلاب، به جاي بهره گيري از سرمايه و توان جامعه در مسير رشد و توسعه اقتصادي و صنعتي، مصيبت بزرگ مصادره ها و الغاي مالكيت خصوصي و راندن صاحبان صنايع بزرگ و تعطيلي كارخانه ها و افول اقتصاد ايران را سبب شدند و امثال خيامي ها و لاجوردي ها و برخوردارها را «سرمايه دار رانتي» خواندند و از ايران بيرون كردند.
بي آنكه بدانند عرصه توليد و صنعت جاي خون دل خوردن است و هيچ انسان منفعت طلبي حاضر به بند كردن حيثيت و سرمايه در بيابانهاي تهران و باج دادن به دربار و كفتار نمي شود. درباره خيامي ها گفتني ها بسيار است، اما باز اگر روزي پاي و حساب و كتاب به ميان آمد، ما به خيامي ها بدهكاريم؛ نه تنها به خاطر پايه گذاري صنعت ساخت پيكان و اتوبوس در ايران و خاورميانه و ايجاد هزار شغل و خانه سازماني و ورزشگاه و خلق ميلياردها ثروت بلكه به خاطر همه تصورات غلطي كه از آنها و ديگر سرمايه داران صنعتي هم عصر آنها داشتيم وهيچگاه در صدد اصلاح اين ذهنيت ها مجعول برنيامديم.
روز جمعه محمود خيامي درگذشت، چندسال پيش برادرش احمد خيامي در تنهايي و بيماري از دنيا رفت.
خيامي ها فرشته نبودند اما در مقابل سرمايه داران و كاسبان رانتي كه اين روزها با احتكار 200 ميليون ماسك ضد ويروس، حق زنده ماندن را از هموطنان خود، دريغ مي كنند، بدون تعارف بايدگفت كه خيامي ها قابل ستايش اند.
بايد ستايش كرد كساني را كه دلشكسته و مغموم از ايران رفتند و با آنكه در سالهاي بعد از انقلاب، جايي به وسعت يك گور در ايران نداشتند، بيش از يكصد مدرسه و خيريه در خراسان ساختند و صدايش را هم در نياوردند.
اين روزها كه همه داشته هاي ما قسطي است ما به برادران خيامي و شركت ايران ناسيونال چند قسط «پوزش» و «تعظيم» بدهكاريم.
خيامي ها بي آنكه مجسمه اي داشته باشند، تجسم شرافت، انسان دوستي و وطن پرستي بودند. كاش به خاطر احترام به انسانيت، اكنون از آنها اعاده حيثيت كنيم.
به طور ميانگين خانم ها به مدت يك سال و نيم به شستشو، رنگ، سشوار، اتوي مو و فر موي اختصاص مي دهند. از ديدگاه متخصصان چندين مدل موخوره وجود دارد:
مدل شكاف پايه. اين مدل رايج ترين مدل مو خوره مي باشد. در اين موارد سلول هاي كورتيكال مو هنوز محكم به يكديگر چسبيده اند.موهاي شما نياز به تغذيه دارد اما هنوز دير نشده . روش درماني به كار ببريد
مدل شكاف كوتاه.اين نوع تارهاي مو نيز نياز به تغذيه دارند اما نه بيش از حد. بنابراين قبل از اين كه دير شود آن را درمان كنيد.
مدل سه شاخه.آسيب زياد تارهاي مو. .بايد ماسك رطوبت رسان بيشتري استفاده كنيد.
مدل درختي. يك سمت مو بيشتر از سمت ديگر آن آسيب ديده است بنابراين سلول هاي كورتيكال در چند شاخه از هم جدا مي شوند. ابتدا بايد فورا موها را كوتاه كنيد
مدل شمع نشان دهنده از بين رفتن لايه كوتيكول خارجيست.نوك موها را بزنيد و روغن هاي مغذي به انتهاي موها بزنيد
مدل گره. واضح است كه موهاي فر دچار اين مشكل مي شوند. موها درهم مي شوند و گره مي خورند و هنگام شانه زدن از آن قسمت مي شكنند. اگر موهاي شما فر است بايد هنگام شانه زدن تا مي توانيد دقت كنيد كه موها گره نخورند
خانم دكتر آي فن، رئيس بخش اوژانس بيمارستان «ووهان»، در اقدامي جسورانه در گفتوگويي با نشريهي Renwu در چين اعلام كرد كه در ماه دسامبر سال گذشته، وقتي به بالادستيها گفت كه ويروسي شبيه سارس آمده و دارد قرباني ميگيرد، توبيخ رسمي شد. دولت چين در اواخر ژانويهي ۲۰۲۰ بود كه تازه اعلام كرد ويروس تازهاي از خانوادهي كرونا در چين مشاهده شده است.
دكتر آي فن در شرايطي اين مصاحبه را انجام داد كه هر آن ممكن است به دليل اين افشاگري بازداشت و به حبس محكوم شود يا كار خود را براي هميشه از دست بدهد. دكتر فن هم يكي از همكاران دكتر لي ونليانگ است. (پزشك جواني كه از اولين افشاگران ويروس كرونا در شرايطي بود كه دولت چين همهچيز را از بيخ انكار ميكرد. ونليانگ خود به ويروس كرونا مبتلا شد و جان خود را از دست داد.)
آي فن در اين گفتوگو كه تنها ساعتي بعد از انتشار از وبسايت نشريه حذف شد گفت كه در ۳۰ دسامبر، بعد از اينكه چندين روز بود حيران بودند كه چرا بيماراني با نشانههاي بيماري آنفولانزا بهرغم تجويز دارو بهتر نشده و حالشون هر روز بدتر ميشود، جواب آزمايش يكي از بيماران را دريافت كردند. فن ميگويد در گزارش آزمايشگاه آمده بود كه ويروسي از جنس «كرونا سارس» مشاهده كردند و به محض اينكه اين واژه را ديد «بر پيشانيام عرق سردي نشست.» فن ميگويد دور «كرونا سارس» دايرهاي كشيد و نتيجهي آزمايش را به يكي از همكلاسيهاي پيشين خود فرستاد كه در بيمارستان ديگري در ووهان كار ميكند. تا شب، نتيجهي اين تحقيق بين گروههاي پزشكان ووهان دست به دست شد و به دست دكتر لي ونليانگ هم رسيد.
آي فن در اين مصاحبه گفت كه همان شب روساي بيمارستان با او تماس گرفته و هشدار دادند كه اين خبر را نبايد علني كرده و به گوش افكار عمومي برساند. دو روز بعد كميتهي انضباطي بيمارستان او را احضار كرد و به اتهام «شايعهپراكني» و «ضربه زدن به امنيت عمومي» به شكل رسمي توبيخ كرد. خانم فن گفت پرسنل بيمارستان از به اشتراك گذاشتن و ردوبدل تصوير، نتيجهي آزمايش و هر خبري دربارهي اين ويروس منع شدند.
فن به اين نشريهي چيني گفت:«هر روز شمار بيشتري از افراد را ميديديم كه با همين نشانهها به بيمارستان مراجعه ميكنند. من به تمام كاركنان بخش اورژانس دستور دادم ماسك بزنند و لباسهاي محافظ بپوشند. آدمهايي به بيمارستان مراجعه ميكردند كه هيچ ارتباطي با بازار ماهيفروشان نداشتند كه حدس زده ميشود بيماري از آنجا شروع شد. پس معلوم بود كه ويروس در سطح شهر كاملا گسترده شده است.»
خانم فن ميگويد وقتي بالاخره مقامات دولت چين در ۲۱ ژانويه حاضر شدند اعلام كنند كه ويروس تازهاي از خانوادهي كرونا مشاهده شده، فقط در بخش اورژانس بيمارستان آنها روزي دستكم ۱۵۲۳ مورد بيمار ميآمد كه ۳ برابر رقم يك روز عادي كار آنهاست.
فن در اين گفتوگو روايتهاي دردناكي از مرگهاي نابهنگام در اورژانس بيمارستان را بازگو كرده است: از مردي كه ناباورانه و ميخكوب به دكتري زل زد كه گواهي فوت پسر سالم ۳۲ او را تحويلاش داد تا مردي كه قبل انتقال مادرزن خود به آسايشگاه ايستاد تا از دكتر فن تشكر كند. مادرزن مرد به محض رسيدن آنها به آسايشگاه از دنيا رفت.
دكتر فن گفت:«اگر ميدانستم دقيقا چه دارد ميگذرد و اين دقيقا چه ويروسي است، صدايم را رسا بلند ميكردم و با هركس و هر جا كه لازم بود حرف ميزدم.» وقتي از او پرسيدند آيا افشاگر اصلي خبر كرونا او بود، دكتر فن پاسخ داد:«من افشاگر خبر ويروس نبودم، من منبع خبر ويروس بودم.»
فقط دو فنجان شير در روز «خطر ابتلا به سرطان پستان را تا ۸۰درصد افزايش ميدهد»
نتايج يك تحقيقِ بزرگ نشان ميدهد: «زناني كه فقط دو فنجان شير در روز بنوشند، احتمالِ ابتلا به سرطانِ پستان را تا ۸۰درصد در خود افزايش ميدهند.» بسياري از مراكز بهداشتي و درماني در انگلستان، آمريكا و ساير نقاط جهان به بزرگسالان توصيه ميكنند بين دو تا سه فنجان شير در روز بنوشند؛ زيرا شير منبعِ غنيِ پروتئين و كلسيم است.
اما محققان از دانشگاهِ لوما ليندا در كاليفرنيا ميگويند بايد به اين توصيهها «با احتياط نگريست.» اين محققان ۵۳۰۰۰ زن را بررسي كردند و دريافتند مصرفِ حتي مقادير بسيار اندكي شير در روز با افزايش شيوعِ سرطان پستان در آنها مرتبط بود.
آنهايي كه سه فنجان در روز شير مصرف كرده بودند، بينِ ۷۰ تا ۸۰درصد احتمالِ ابتلا به سرطان را در خود افزايش داده بودند.اين مطالعه يك مطالعه توصيفي بود و دانشمندان به علل آن نپرداختند؛ اما حدس ميزنند هورموني در شيرِ گاو وجود دارد كه مقصر ايجاد اين بيماريست.
در اين مطلب قصد داريم به بررسي جعليات و شايعات دربارهٔ ويروس كرونا بپردازيم. با ما همراه باشيد
۱. آب و هواي سرد يا يخ و برف هيچ تاثيري در كشتن يا عفونت زدايي از كرونا ندارد.
۲. دوش حمام آب داغ تاثيري در "پيشگيري" از ابتلا به كرونا ندارد. كماكان موثرترين توصيه، شستن مداوم دستها با محلول داراي الكل يا آب و صابون است.
۳. ويروس عليرغم ماندگاري از چند ساعت تا چند روز (بسته به سطح درگير)، محتمل نيست كه قابليت انتشار با اجسام يا موادي كه به منطقهاي ديگر با دماي متفاوت حمل يا ارسال ميشوند، داشته باشد.
۴. "فعلا" شواهدي مبني بر انتقال ويروس از طريق گزش حشرات وجود ندارد. اصليترين راه انتقال، به شكل قطرات مخاطي ناشي از عطسه يا سرفه فرد مبتلاست.
۵. خشككنندههاي برقي يا معمولي (مانند دستمال كاغذي)، در كشتن و از بين بردن ويروس موثر نيستند. باز هم ميگوييم بهترين راه شستن دستها با محلول الكلي يا آب و صابون است.
۶. استفاده از لامپهاي مافوق بنفش (UV) يا برنزه كننده پوست براي پاككردن دستها يا پوست از ويروس به علت عوارض زياد، توصيه نميشوند.
۷. ابزارهاي تبسنج عليرغم موثر بودن در مشخص كردن موارد مشكوك (يعني تبدار) به عفونت كرونا، قادر به تشخيص افراد مبتلا در ابتداي بيماري كه هنوز دچار عفونت شديد نشدند، نيست.
۸. پخش اسپري الكل روي سطح بدن قادر به كشتن ويروسي كه وارد دستگاه تنفسي شدهاند، نيست و بخاطر عوارض زياد اصلا توصيه نميشود.
۹. هنوز شواهدي مبني بر آلودگي حيوانات خانگي مانند سگ و گربه به ويروس وجود ندارد؛ هرچند توصيه به شستن دستها با آب و صابون يا الكل پس از تماس با اين حيوانات ميشود.
۱۰. واكسيناسيون عليه پنوموني (عفونت ريه) يا آنفولانزاي فصلي، تاثيري در محافظت از ويروس كرونا ندارد. با اين حال براي جلوگيري از عفونت مجزا، واكسيناسيون عليه ويروسهاي ديگر توصيه ميشود.
۱۱. ششستشوي مخاطي با سالين استريل يا قطره بيني و مشتقات مشابه، تاثيري در عدم ابتلا به ويروس كرونا ندارد. البته شستشوي مخاطي تاثير مختصري در بهبودي از سرماخوردگي (نه عفونتهاي تنفسي) دارد.
۱۲. هيچ نشانهاي تا كنون مبني بر اثربخشي مصرف سير در عفونت كرونا وجود ندارد.
۱۳. ويروس كرونا "همه" ردههاي سني از خردسالان تا سالمندان را ميتواند آلوده كند؛ منتها افراد مسن و كسانيكه داراي بيماريهاي همراه مانند آسم، ديابت يا بيماري قلبي هستند، آسيب پذيرترند
۱۴. آنتيبيوتيكها هيچ اثري روي ويروس كرونا ندارند؛ چون اساسا آنتيبيوتيكها روي باكتريها موثرند؛ نه ويروسها
۱۵. "فعلا و هنوز" هيچ درمان اختصاصي (سنتي، صنعتي،و...)يا واكسني براي عفونت ويروس كرونا در جهان وجود ندارد.